Заместник-министър на “Промяната краде на флашка тайния код “Това е огромен

...
Заместник-министър на “Промяната краде на флашка тайния код “Това е огромен
Коментари Харесай

Машините готови за фалшиви избори

Заместник-министър на “Промяната ” краде на флашка тайния код 
“Това е голям скандал ”, съобщи и ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова

ЦИК взема решение за избор единствено с хартиени бюлетини

Доклад на ДАНС разобличи зам.-министър на “Промяната ” в нерегламентирано снимане на тайните кодове на машините за гласоподаване. Това е подготовка за имитация на изборите в неделя, безапелационни са специалисти по изборно законодателство.
Информацията стана известна на медиите тъкмо по обяд в петък, когато след ексклузивен Председателски съвет в Народното събрание ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че в отчет на ДАНС се съдържат даннни за нерегламентирано снимане на тайните кодовете на машините с телефон от зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов (ПП). Стойнов бе извикан на разпит в ДАНС, защото не е било позволено да снима въпросните кодове.
“От отчета на ДАНС излиза наяве, че два дни откакто ЦИК направи обществено генериране на така наречен хеш код, който е един от ключовете за отбрана на машините, заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си и смъква информацията на флашка. Ето по какъв начин се манипулират машините ”, описа след Председателския съвет ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Лидерът на “Възраждане ” Костадин Костадинов окачестви информацията като опит за държавен прелом и настоя Стойнов да бъде задържан неотложно.

“Това е голям скандал ”, съобщи и ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

От ЦИК обявиха импровизирано пред “Труд news ”, че комисията може да се позове на чл.213а, алинея 5, в който се споделя, че когато при удостоверяването се откри противоречие на устройствата за машинно гласоподаване, Централната изборна комисия организира съответния избор единствено с хартиени бюлетини.

Из записа “Ала-бала през президента ”
Кирил Петков: Направихме леко ала-бала, истината е, че ние сме 10% с Демократична България, с всичко
На 26 май тази година самостоятелният към този момент народен представител Радостин Василев, тогава член на Политическа партия, оповести на специфична конференция абсурден запис от онлайн съвещание на Политическа партия, извършено в късните часове на 21 май. От многочасовото партийно разискване се чуха фрапиращи мнения за желанията, които имат Кирил Петков и Асен Василев за ръководството на страната. От записа се схваща, че има възможност от Политическа партия да са манипулирали резултатите от предварителни избори посредством машините.

Ето какво споделя тогава на съпартийците си Кирил Петков: “Можем да се вършим на забавни по малкия екран, да споделяме “джентълменските ангажименти ”. След идващите избори стоиш до тоалетната на Народното събрание и те заобикалят. Защото истината е, че цялата скица, която ние направихме тези 2 години, интелектуалците са 7%. От 7% до 10%. Ако пуснеш народа, както е структуриран сега, ние би трябвало да сме 10% с Демократична България, с всичко. Направихме леко ала-бала през президента, вкарахме един кон, малко по малко естествения развой, в случай че успеем да създадем нещо, ще бъде това ”.
Д-р Борислав Цеков: Машините на скрап, това е цената, за глупави и необразовани решения


Изписал съм през последните години камара със публикации в централния щемпел, имам най-малко пет дузини телевизионни и радиоучастия и стотици мнения в обществената мрежа единствено по тематиката за какво машинното гласоподаване НЕ би трябвало да бъде въвеждано, а откакто все пак го вкараха - че ТРЯБВА да бъде анулирано. И както чаках - властимащите се правеха, че не чуват, до момента в който не се счупи стомната. А стомната се счупи, уповавам се дефинитивно, през днешния ден - с изнесените улики от ДАНС за евентуална огромна държавна корист с машинния избор.

Затова би трябвало да се напомни кой настояваше да се вкара машинното гласоподаване и кой го вкара: президентът Радев, “Има подобен народ ” (една Ива Митева имаше там, която реши, че откакто попадна инцидентно и за малко в политиката, ще ни учи на демокрация), Политическа партия, Демократична България, както и лобистите за машинното гласоподаване в ЦИК и Обществения съвет към нея, както и цяла плеяда от знайни и незнайни дърдорковци. Своята отговорност носят и ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, естествено, които известно време пригласяха на подправената теза, че машинното гласоподаване щяло да направи вотът по-честен.

Те обаче би трябвало да бъдат поздравени, че бързо се върнаха в правия път - на никое място в цивилизования либерален свят не се позволява да се гласоподава с машини, които да считат електронно резултатите, а там където го бяха въвели, го анулираха, поради гигантската накърнимост от операции - Германия, Ирландия, Нидерландия, някалко американски щата. Сега обаче е значимо какво да се прави предвид на съответната обстановка. Конституционно и законово е невероятно да бъдат анулирани локалните избори, каквито гласове се чуват.

Според мен би трябвало да се направи най-малкото следното: Щателно и дейно следствие на изнесените данни и изказвания на ДАНС. Оттегляне на уличения в отчета на ДАНС зам.-министър от Политическа партия до привършване на следствието. ЦИК неотложно да издаде експлицитни инструкции на секционните комисии да насочват гласоподавателите да гласоподават с хартиени бюлетини, а не както правеха на предния избор - да насочват към машините. След парламентарната почивка неотложно да се промени Изборния кодекс и да бъде изцяло отстранено машинното гласоподаване. Машините - на скрап. В Ирландия преди години купиха 7500 машини за гласоподаване за 56 милиона евро, а след това ги предадоха за скрап на стойност 70 хиляди евро. Това е цената, която обществата заплащат за глупави и необразовани решения, взети под напора и с ентусиазма на инцидентни хора в политиката и злонамерени частни лобисти.
Делян Пеевски: Нечувано - някой се пробва да открадне изборите


Нечувано, някой се пробва да открадне изборите в България. Без машини на вота в неделя. Или унищожаване на машините от гласоподаване в неделя, или анулация на локалните избори. Друго решение няма. Това, което се случва, е нечувано в българската история. Някой се пробва да открадне изборите в България.

Ако не се откри решение, изборите на процедура ще бъдат безусловно опорочени и би трябвало да бъдат касирани на всички места. Който има двата кода и може да направи една огромна ала-бала в страната.

Очакваме сътрудниците от " Продължаваме промяната " да незабавно да се разграничат от този зам.-министър.

Очакваме от премиера незабавно да го освободи - освен него, а и министъра. Случилото се в това министерство е нечувано.

Очакваме незабавна реакция. Очакваме и позицията на способените органи. Ако няма разграничение от тези лица, търпението ни към държавното управление разумно ще се изчерпи. Въпросът е процесът да бъде транспарантен и почтен към всички, какъвто трябваше да бъде, а сега не е.

Новината била подправена
ППДБ минаха в извинителен режим


От ППДБ минаха в извинителен режим поради абсурда със снимания код на машините за гласоподаване от техния зам.-министър Михаил Стойнов и на изключителна конференция оповестиха, че ГЕРБ, Движение за права и свободи, “Възраждане ”, Има Такъв Народ и даже Българска социалистическа партия си измислят подправена вест, без значение, че обединенията се базират на отчет на ДАНС. “ГЕРБ губят изборите в София и други огромни общини и с Движение за права и свободи измислиха подправена вест ”, съобщи Атанас Атанасов.

“Очаквах предизборни циркове, само че това надмина всичките ми упования ”, сподели в този звук и Кирил Петков. “Наблюдаваме под паника финален ден на предизборната акция. Развива се тайна доктрина ”, сподели Христо Иванов.

“Машините са принтери и кодът не регистрира резултатите ”, сподели някогашният министър на електронното ръководство в кабинета “Петков ” Божидар Божанов. Накрая от ППДБ приканиха ЦИК да реши дали да има машинно гласоподаване или не.
Петьо Блъсков: Добро утро, българино несретен!


Три години тайфа политически измамници баламосва хората с машинни избори от една страна. От друга си свада задниците да кряка за евроатлантическите полезности, към които машините на Мадуро не принадлежат. Три години цистерни с мастило се изляха, нека проумеят останалите политици, с опрощение, че никой в Европа няма религия на машините, че конституционният съд на Германия ги е забранил като рискови за манипулиране на избори. Топ специалисти по киберсигурност обясняваха ясно и тъкмо, че с една флашка се печелят избори.

Но не би! Българската политическа чутура не увира елементарно.

Е, в този момент, като лъсна жълтият гъз на машинните избори, какво вършим? Значи три години са ни управлявали подправено определени човечета! Значи нарушители са направлявали гласуването и резултатите от него! Значи три години България е живяла в положение на продължаващо закононарушение! Това, че ще стане, го писах преди три години, само че зелените чорапи, пробиотичовците и лигльовците от митингите, платени от Сорос, ни набутаха машините, с цел да си обезпечат властта и парите от нея.

Е, хак ти е, българино несретен. Докато си овца заспала, ще те стрижат и въртят на шиш още 500 години.

Грешка! На една флашка ще те въртят!

След разобличаването на машините като инструмент за управление и подправяне на изборите, техните ползватели побесняха. Което е най-тежкото доказателство за манипулирането на изборите през последните три години, в които участваха напълно или не машините на Мадуро.

Най-мръсното е, че към машинациите се причисли и шефката на Централната изборна комисия, пред чийто необятно затворени очи се прави закононарушението с опита за манипулиране на изборите.

И в случай че някой би трябвало да бъде задържан и разпитан неотложно, е тъкмо тя.
Слави Трифонов: Това е държавен прелом - изборите фалшифицира ППДБ


Днес стана ясно по какъв начин се фалшифицират резултатите от гласуването с машини на изборите. При това се фалшифицират от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “.

Днес в формален отчет на ДАНС бе оповестено, че на 25 октомври, преди два дни, заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов, в нарушаване на всички закони, е повторил цялата процедура по генериране на кода, който подсигурява сигурността на машините, записал го е с телефона си, след което си го е свалил на флашка и го е отнесъл със себе си. "

Цялото това закононарушение е било снимано от охранителните камери на залата.

И това към този момент е доказателство, че изборите в България се фалшифицират. Фалшифицират се от ПП-ДБ. В момента всеки един от ПП-ДБ, може да има този код и всяка една машина може да бъде манипулирана във всеки един миг, без значение в коя точка на страната се намира.

Спомняте ли си какво споделиха същите тези в оня запис? Ето това е онази “ала-бала ”. Ето по какъв начин, по техни думи, изтъквам: “Изгърмяхме един план на Слави и откраднахме един бутон ”. Ето по този начин те печелят избори. Ето по този начин ръководят сега - с машинация. Това е държавен прелом и закононарушение против националната сигурност. Този Михаил Стойнов би трябвало да бъде задържан неотложно. Освен него, би трябвало да бъдат задържани Кирил Петков, Асен Василев и всички, които са знаели за тази скица.

Призовавам неотложно Главният прокурор да се самосезира по случая. Министерство на вътрешните работи да арестува отговорните.

Президентът Радев да свика неотложно Консултативния съвет по национална сигурност. Тези хора не трябва да се приближават повече до власт. Единственото, до което би трябвало да се приближават, е слушалката в стаята за рандеву в пандиза. Оставка! Съд! И затвор! 
Проф. Михаил Константинов: Машините унищожиха доверието в изборния развой


Машините унищожиха доверието в изборния развой в цяла Европа. 

В Ирландия купиха чисто нови машини и ги махнаха тъкмо поради кавги, каквито стават сега в България.

А какво се съдържа в материалите на ДАНС, аз не знам, кой и какво е снимал - също. Но се удостоверява какъв брой права е била Европа, като отхвърли от машинното гласоподаване.

В целия Европейски Съюз няма машини за гласоподаване, единствено в България сме доста софтуерни.

В Брюксел-град гласоподават с машини и това са под 1 % от гласоподавателите в Европейския съюз.

Какво получихме в този момент с машините за гласоподаване? В предпоследния ден преди локалните избори отказахме най-малко още 150 000 души изобщо да гласоподават в неделя.

Ако бях средностатистически гласоподавател, при този скандал сега щях да кажа “Майната ви, няма да ви гласоподавам! ”. И хората са прави да се гневят, тъй като това, което следим сега са безспорни безобразия. Избирателите не са длъжни да схващат от машините за гласоподаване, те желаят да упражнят правото си на избор, само че са извънредно разочаровани от безобразните кавги. Гласуването с хартиена бюлетина не поражда огромен брой недействителни гласове, както непрестанно се внушаваше. Подобни неточности следим единствено при скупчването на типове избори, само че това се случва напълно по други аргументи и то единствено два пъти до в този момент през годините. При преброяването на хартиените бюлетини има представители на всички партии, комисиите броят бюлетините пред всички.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР